Roliga saker att göra på jullovet med dina barn

jul med barnen

Under jullovet kan föräldrarna ha mycket roligt med sina barn genom att leka ute i snön, ha en filmkväll, spela brädspel och kortspel, pyssla, ordna en julfest eller bygga en filtborg. Dessa aktiviteter skapar bestående minnen och bidrar till att göra julen speciell.

Ha en filmkväll med dina barn

Låt dem välja vad de vill titta på, gör popcorn, ät snacks och njut av tiden tillsammans.

Var kreativ och gör lite konsthantverk

Det finns så många sätt att pyssla under semestern, till exempel genom att göra hemmagjorda prydnadsföremål, leka med lera, eller baka och dekorera kakor.

Gå ut!

Ta med dina barn till en närliggande park eller lekplats och låt dem springa runt och få lite frisk luft medan de har roligt när de leker tagg, kurragömma eller någon annan lek som de själva väljer

Ha en julfest

Sätt på några festliga låtar du kan sätta upp lite dekorationer och låta barnen bjuda in några vänner för en eftermiddag med spel och snacks.

Ha en spelkväll för hela familjen

Ta fram brädspelen eller spelkorten, hitta en bekväm plats i vardagsrummet och spendera kvällen med att spela roliga och interaktiva spel med barnen.

Läs mer: Testa det pedagogiska spelet Zcooly

Gör en filtfort och sov över i vardagsrummet

Ta på alla pyjamas, sätt upp ett tält eller ett litet fort med filtar och kuddar och njut av lite snacks medan ni spelar spel tillsammans.

Ha roligt när du leker med dina barn

Barn älskar att leka utomhus i snön, göra snögubbar eller spela andra roliga vinterlekar. Du kan också ta med dem på pulka- eller skidåkning, spela snöänglar eller gå på en jakt efter en saknad i naturen.

Jullovet är den perfekta tiden för att tillbringa kvalitetstid med dina barn och skapa bestående minnen tillsammans! Ha så roligt!