Så får du mer lektid med dina barn!

Familj

Den här texten ger tips om hur du kan få mer lektid med dina barn, t.ex. genom att involvera dem i planeringen av aktiviteter, avsätta tid för lek, vara kreativ, prioritera lek och vara närvarande. Genom att göra dessa saker kan barnen känna sig uppskattade och anslutna, samtidigt som de främjar kreativiteten.

Involvera barnen i planeringen av aktiviteterna

Låt dina barn veta att du är intresserad av att leka med dem och be dem om idéer om vad de vill göra tillsammans. På så sätt visar du dem att du värdesätter deras åsikter, samtidigt som du ger dem roliga och engagerande idéer som ni båda kan se fram emot.

Avsätt tid för lek

Det kan verka som om du är för upptagen för att hinna med mer lek, men om du avsätter tid varje vecka eller dag för att fokusera på dina barn kommer det att hjälpa dem att känna sig uppskattade och anslutna. Även en timme eller två kan göra stor skillnad

Var kreativ

Istället för att bara leka samma gamla aktiviteter, leta efter nya och intressanta sätt att leka med barnen. Prova att planera ett spel eller en aktivitet tillsammans, eller skapa något av återvinningsbart material. Det blir inte bara roligt för alla, utan bidrar också till att främja kreativiteten hos dina barn.

Läs mer: Så fungerar Jaramba

Prioritera leken

När du prioriterar dina barns behov av lektid kommer de att känna sig älskade och uppskattade. Kom ihåg att leken är en viktig del av barnens utveckling och bör behandlas som en sådan.

Var närvarande

När du leker med dina barn, se till att du verkligen är närvarande och fokuserad på aktiviteten – låt dig inte distraheras av din telefon eller andra uppgifter. Visa dem att du värdesätter deras idéer och tycker om att umgås med dem.

Genom att följa dessa tips kan du få ut det mesta av din lektid med dina barn.